Χωρίς εργατικά χέρια η Βοιωτία στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή

 Χωρίς εργατικά χέρια στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή εγκαταλείπει φέτος τους αγρότες η κυβέρνηση Μητσοτάκη! 

Εξαιτίας της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από 1η Ιου-λίου 2022 καταργείται η ρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεπε την απασχό-ληση διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, διασφαλίζοντάς τους εργασιακά και κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα, μαζί με τη δίκαιη φορολογική μετα-χείριση των αγροτών, ενώ παράλληλα διευκόλυνε την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, αλλά και την αύξηση των εισροών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. 

Στη Βοιωτία ειδικότερα, εδώ και μήνες δεν έχουν προστεθεί καθόλου εργατικά χέρια. Την ίδια στιγμή, τα μεροκάματα έχουν αυξηθεί σε 30-35 ευρώ, από 25-30 ευρώ που ήταν την προηγούμενη χρονιά, ενώ το κόστος ανά στρέμμα έχει εκτοξευθεί στα 130 ευρώ φέτος, από 100 ευρώ πέρυσι. 

Οι Έλληνες παραγωγοί δεν αγοράζουν μόνο ενέργεια και εφόδια στις υψηλότερες τιμές της Ευρώπης, με «υπογραφή» Μητσοτάκη, αλλά πλέον δεν μπορούν να βρουν ούτε                   εργάτες για απασχόληση… 

Εν όψει επισιτιστικής κρίσης, οι επιπτώσεις της καταστροφικής αγροτικής πολιτικής της  Νέας Δημοκρατίας θα είναι επώδυνες για τον πρωτογενή τομέα και συνολικά για την            κοινωνία.  

Με Ερώτηση που καταθέσαμε 45 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας του  τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτη, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ζητούμε άμεση λύση!  

Γιώτα Πούλου

Σχετικά